Famileegendom med Raúl Pérez i spetsen!

Familjeegendomen Castro Ventosa grundades år 1752 av familjen Pérez. Idag drivs företaget av Raúl Pérez som är den 10e generationen vinmakare i familjen. Raúl Pérez är ett stort namn inom spansk vinmakning. Man skulle kunna kalla det han har för ”rockstjärnestatus” då han fått ett högt anseende och stor respekt inom branschen. Han började sin karriär på familjeegendomen följt av flera års arbete på andra vingårdar. Idag är han tillbaka och driver gården tillsammans med Cesar Marquez, även han en känd vinmakare och familjemedlem.

Castro Ventosa består av 75 hektar vingårdar i Bierzo planterade med druvan Mencía. Vinstockarna är gamla, mellan 80 och 130 år! All skörd sker för hand och man vinifierar alla ”plottar” separat.

Bierzo är en liten vinregion belägen i den nordvästra delen av Spanien. Området får mer och mer uppmärksamhet och idag finns där många seriösa vinmakare med väldigt bra ryckte. Vingårarna ligger i en liten dal omgiven av berg. Det geografiska läget ger området ett mycket speciellt mikroklimat och den låga altituden förhindrar uppkomst av frost på vintern. Dessa ”förmåner” tillsammans med varma sommarmånader ger idealiska förutsättningarför vinodling.

Vineriet ligger i byn Valtuille de Abajo vid foten av en kulle där "Castro" är beläget. Castro är en ruin av ett gammalt romerskt fort som man kan beskåda över hela byn Valtuille de Abajo. Några av Castro Ventosas vingårdar är planterade på just denna kulle. Namnet Castro Ventosa betyder "Det blåsiga slottet".

Läs mer om Raúl Pérez och Castro Ventosa på castroventosa.com/ingles/index.php och följ dem gärna på Facebook och instagram!