Ursprung Frankrike, Provence
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Cinsault 40%, Grenache 30%, Syrah 30%
Alk. halt 13%
Jordmån Blandning av lera, kalksten och sand
Information Vinet är CAB certifierat vilket betyder att man håller på att konvertera till EKO. Från årgång 2020 kommer vinet vara ekologiskt certifierat.
Karaktär Ung, frisk och fruktig doft med inslag röda bär och örter. Smaken bjuder på en uppfriskande syra och läskande fruktighet.
Vinifiering Druvorna skördas tidigt på morgonen och efter pressning sker en kort skalmaceration. Musten får kylstabiliseras sedan och därefter jäser vinet. Man undviker malolaktisk jäsning för att behålla fräschören och krispigheten i vinet.
Lagring Vinet lagras kort tid på sin jästfällning på ståltank innan buteljering.
Passar till Perfekt som aperitif eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.