Ursprung USA, Napa Valley, Yountville
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Cabernet Sauvignon 56%, Merlot 40%, Cabernet Franc 4%
Alk. halt 13.5%
Jordmån Varierad jordmån med lera och vulkanisk sten.
Information 100% av druvorna är ”estate-produced” och buteljerade på vineriet. Vinrankorna är planterade tätare än vad som är vanligt i Napa Valley vilket ger mindre och tjockskaliga druvor. Vineriet drivs helt och hållet av solenergi och använder endast naturliga gödningsmedel så som deras egna kompost för att få bra näring och bättre vattencirkulation.
Karaktär Bordeaux-stil med toner av svartvinbär, cederträ, lakrits, kaffe och färska örter och lena tanniner.
Vinifiering 20 månader på ekfat. Kan drickas nu men även lagras 10 år till.
Passar till Kötträtter av nöt, lamm och vilt. Rekommenderas till schnitzel med ugnsrostad potatis.