Ursprung Italien, Pantellaria, IGP Terre di Sicilia
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Nerello Capuccio, Nerello Mascalese
Vinmakare Battista Belvisi, Beppe Fontana
Alk. halt 13.5%
Jordmån Vulkanisk jordmån
Information Ekologiskt med inslag av biodynamiska metoder. De 60-åriga rankorna växer 900 m över havet i terrasserade vingårdar. Man använder sig av en speciell upphängningsteknik som kallas ”vite ad alberello” där stockarna står utspridda och växer som buskar längs med marken för att skydda druvorna mot sol och vind.
Vinifiering Man skördar druvorna för hand i början av september. Druvorna avstjällkas och pressas därefter. Jäsningen startar spontant med naturlig jäst på stora ståltankar och dras sedan om efter 12 månader till använda tonneaux där det får ligga ytterligare 18 månader.
Passar till Pastarätter, köttgrytor, och charkuterier.