Ursprung Sverige, Norrland
Sortiment Restaurangsortiment
Dryckesmakare Simon Quartey och Gustav Enerlöv
Information Njól är ett fornnordiskt ord för mörker och det är just de mörka vintermånaderna i Sverige som inspirerade att skapa denna dryck. Serveras kyld vid 10-12 grader.
Från naturen Aroniabär, blåbär, röllika, tallbarr och ljung
Karaktär I denna dryck får skogens mörka bär sällskap utav vilda blommor och kryddiga örter. Njól har en har en fyllig karaktär, en viss pepprighet, mjuka tanniner och örtiga inslag.
Tillverkning Drycken skapas genom att brygga en bas utav vilda örter, blommor och blad som sedan kompletteras med kallpressade bär- och fruktmuster. Därefter balanseras dryckerna ytterligare med övriga ingredienser för att uppnå den önskade karaktären.
Passar till Rätter av nöt, vilt och rotfrukter likväl som till grillat eller som sällskapsdryck. Ett utmärkt alternativ till alkoholfritt rödvin.