Ursprung Spanien, Ribera del Duero
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Albillo, Navarro, Tinto Fino, Valenciano
Alk. halt 14.5%
Jordmån Varierad jordmån med lera och sandsten.
Information Druvona kommer från 11 olika vingårdar om totalt 21,5 hektar. Dessa gårdar består av de fem olika landskapen Sotillo de la Ribera, Roa, Fuentecén och Fuentemolinos y Pardilla som alla har sin specifika terroir. Producenten har valt ut de bästa druvorna från respektive plats och skapat ett unikt Ribiera del Duero-vin. Enligt spansk vinlag får de inte ha med vingårdsnamnen på etiktten. Producenten har därför strukit över namnen och lagrar du vinet kommer de att träda fram genom åren.
Karaktär Rustik och generös med mogen frukt och en perfekt balans.
Vinifiering Fermentering i ekfat och ståltank med inhemsk jäst.
Lagring Vinet har lagrats 14 månader i franska ekfat.
Passar till Lamm och nötkött. Servera gärna till en T-bone steak med grillade pimientos de padron.