Ursprung Italien, Montepulciano d'Abbruzzo
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Trebbiano d'Abruzzo
Alk. halt 12%
Jordmån Lera och kalksten
Information Druvorna till vinet kommer ifrån vingårdar som drivs enligt biodynamiska tekniker och rankorna binds upp enligt Guyot-systemet. I området råder medelhavsklimat med höga tempraturer under sommaren och med en bra varition mellan dag och natt. Vindarna från Adriatiska havet har också stor inverkan på druvorna vilket ger vinerna en hög halt av sälta. Vingårdarna har varit ekologiskt certifierade sedan start och de arbetar så lite som möjligt i jordarna för att bibehålla dess struktur och bördighet.
Karaktär Friskt vin med en en generös fruktighet och inslag av päron, citrus, gröna äpplen mineral och färska örter.
Vinifiering Med så lite inverkan av mänskliga och tekniska angrepp är målet att få en så bra balans som möjligt mellan syra, terroirens uttryck, druvsorten och drickbarheten i alla viner. Druvorna skördades tredje veckan i september. Druvorna macereras sedan i 24 timmar för att sedan separera skal och mjust. Vinet jäser sedan med inhemsk jäst.
Lagring 4 månader i rostfria ståltankar
Passar till Servera till rätter av fisk, skaldjur och fräscha sallader med säsongens grönsaker