Ursprung Argentina, Mendoza
Sortiment Tillfälligt sortiment
Druvor Chardonnay
Vinmakare Alejandro Vigil / Ernesto Bajda
Alk. halt 12.5% Totalsyra 8,25 g/l
Jordmån Grus och lera blandat med kalksten.
Information Druvorna kommer från en av Catenas toppvingårdar Adrianna som ligger 1450 meter över havet. Namnet White Bones refererar till jorden under dessa vinrankor som är blandad med kalksten och fossilerade ben som samlades i den flod som en gång i tiden flöt fram på samma plats. Det finns många teorier varför just dessa del av vingården producerar druvor som ger viner med extra hög mineralitet och stora florala doft och det kan vara tack vare den kalkrika jorden i just denna del.
Karaktär Stor och fruktig doft med toner av citrus, vit stenfrukt, gröna äpplen och en fantastisk mineralitet. Smaken är torr med en frisk syra och inslag av äpplen, citrus. Eftersmaken är lång och ihållande.
Vinifiering Vinet genomgår först cold settling i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål vid 6°C under 12 timmar. Därefter får vinet jäsa med endast vildjäst vid 16°C på franska ekfat under mellan 45-95 dagar. Man använder sig av battonage och låter endast en del av vinet att genomgå malolaktisk jäsning för att behålla fräschören. Vinet klareras eller filtreras inte.
Lagring Vinet får lagras under 12-16 månader på franska ekfat, faten är både nya, 2:a, 3:e och 4:e fill.
Passar perfekt till skaldjur och fiskrätter men också för att avnjutas på egen hand.