Ekologisk vinmakning med stort hållberhetsfokus!
Angove Family Winemakers grundades år 1886 och är ett av de äldsta familjeägda vinhusen i Australien. Det var den engelska läkaren från Cornwall, William Thomas Angove som la grunden för verksamheten. Vinmakningen var från början en hobby som bestod av en liten plott vinrankor planterade i Tea Tree Gully vid Adelaide foothills. William använde då främst druvorna till en slags tonic som fungerade som lindrande medicin till sina patienter.
I början av 1900 talet hade dock marken utökats från 4-40 hektar och bestod då till största del av shiraz och riesling. Man byggde ett stort vineri och destilleri för att ta hand om de nästan 300 ton druvor som årligen skördades.
Idag äger familjen närmare 300 hektar vingårdar som alla drivs enligt ekologiska principer. Angove är Australiens ledande producent inom EKO-viner.
Angove Family Winemakers är mycket involverade i utvecklingen av miljöpolicyer för den australiensiska vinindustrin. De är en av grundarna av Wine Industry Sector Agreement on Climate Change och Greenhouse Gas Reduction.
Hållbarhet och miljö har alltid stått i fokus för familjen och idag är de ekologiskt certifierade samt medlemmar i Sustainable Winegrowing Australia och Australian Packaging Covenant.
Läs mer om Angove på angove.com.au och följ dem gärna!