Sam Neills premiumviner från Nya Zeeland!

Sam Neill är en skådespelare från Nya Zeeland med roller i bl a Omen III, Lugnt vatten, Jakten på röd oktober och Jurassic Park. Men i Sverige är han även känd för sin roll som tempelriddaren Brian de Bois-Guilbert i Ivanhoe som sänds traditionsenligt på svensk TV på nyårsdagen varje år. Vad många inte känner till är att han driver en framgångsrik ekologisk vingård på Nya Zeeland med viner som uppmärksammats världen över.

Two Paddocks är ett litet företag som drivs av Sam Neill tillsammans med familj och vänner. De är närmast besatta av Pinot Noir och Riesling som är planterade på fyra vackra ekologiska vingårdar utspridda i centrala Otago, den sydligaste vinregionen på Nya Zeeland och möjligen även i världen. Här gör de premiumviner som tydligt speglar sitt ursprung med inflytande av terroir, läge, vatten och klimat.

De första druvorna planterades i Gibbston Valley 1993, och första årgången som buteljerades var 1997. Den senaste vingården, på Felton Rd i Bannockburn, förvärvades 2013. De älskar livet på landet, att vara bönder, och odlar även saffran, lavendel och frukt.

-Vi är absolut i nutiden och verkligen i framtiden men vi är också mycket medvetna om historien, vinets kultur.

Läs mer om Two Paddocks på twopaddocks.com och följ dem gärna!

Följ även Sam Neill på Instagram