Château des Jacques Logo

Beaujolais av högsta klass! 

Château de Jacques historia sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet då man la grunden till dagens källare. I mitten av 1800-talet byggdes det nuvarande slottet som då ägdes av rika markägare från Paris och Lyon. Château de Jacques betraktades då som en av de främsta producenterna i Beaujolais. Med tiden sjönk Beaujolais rykte, som tyvärr inte blev bättre när Beaujolais Nouveau tog sin start.

1996 köptes egendomen av Louis Jadot, vilket blev Château de Jacques vändning. En ny vinmakare anställdes och det gjordes stora förändringar i både vingårdar och vineri. Man satte också i gång en process mot att arbeta mer biodynamiskt och minska på kemiska tillsatser.

Idag är Château de Jacques både en fantastiskt vacker egendom och ett lysande exempel på vad som kan uppnås i ett område som en gång ansågs vara ”en dålig del” av Bourgogne. Vinerna visar en otrolig kvalité och kan åldras i många år. Château de Jacques viner är ett förstklassigt exempel på att Gamay absolut kan konkurrera med de bästa vinerna från Cote d’Or men som fortfarande bara kostar en tredjedel av priset.

Läs mer om Château de Jacques på Château de Jacques och följ dem gärna på instagram!