Wine Affair pressmeddelanden och nyheter

 

Stjärnproducenten Pereladas nya vinanläggning är unik i Europa.
Toppbetyg för hållbarhet – skapad för exceptionella viner

2022-10-05 press release
Nyskapande arkitektur inbäddad i naturen och samtidigt fylld av tekniska lösningar. Pereladas nya vinanläggning sätter en ny standard för hela Europa och har redan fått världens högsta miljöutmärkelse för långsiktig hållbarhet. Det är en vinanläggning skapad i samklang med miljön med målet att lyfta Pereladas viner från förnämliga till fantastiska.

 

 

Perelada nya vineriet

Klassiker i klimatsmartare förpackning

- Två röda Systembolagsklassiker går över till PET-flaska

2022-09-01 press release
Två av svenskarnas röda favoritviner byter nu förpackning från glasflaska till pantbar PET-flaska. Det är en glad nyhet för dig som vill handla både miljösmartare och vin med kvalitet. Ekologiska Alamos Malbec finns på hyllan med argentinska viner medan Cline Old Vine Zinfandel är en veganvänlig amerikan som älskar både kött och vegetariskt.

 

 

Cline_Alamos_PET

Laura Catena utsedd till Årets kvinna 2022

2022-06-16 press release
Den inspirerande ledaren för argentinska Bodega Catena Zapata, Laura Catena, har tilldelats prestigefyllda engelska tidskriften The Drinks Business pris ”Årets kvinna” vid en ceremoni på vinmässan i London. En värdig och entusiasmerande vinnare, sammanfattade juryn.

 

Elegant Pinot-rosé från branta sluttningar

2022-06-10 press release
Weingut Kruger-Rumpf är en av Tysklands bästa vinproducenter och kanske mest känd för sina förnämliga vita viner av druvan Riesling. Men på de branta sluttningarna odlar man också en liten mängd Pinot Noir som blir basen för ett elegant och mineraliskt rosévin som lanseras i tillfälligt sortiment 10 juni.

 

Header Kruger-Rumpf

Fyra ikonviner från Guigal

2022-06-09 press release
La La La är inte vilken liten trall som helst utan en sång som lockar vinälskare världen över. Det handlar naturligtvis om Guigals legendariska trio av röda viner från Côte-Rôtie La Landonne, La Turque och La Mouline. Alla tre släpps nu i små upplagor i webblanseringen den 9 juni. I sällskapet finns ytterligare en vinikon – det röda topprankade Hermitagevinet Ex Voto. Alla i den förträffliga årgången 2018.

 

Guigal LaLaLa 2018

Mulderbosch fasta listningar märks som hållbart val på Systembolaget

2022-05-17 press release
Hållbart val är Systembolagets egen märkning, som ska underlätta för konsumenten att hitta de mest hållbara dryckerna i sortimentet. Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé i flaska och box samt Mulderbosch Chenin Blanc Steen op Hout har alla kvalificerat sig för den nya hållbara märkningen. Märkningen symboliseras på hyllkanten med ”tummen upp” från den 1 juni.

 

Mulderbosch_hållbart val_220517

NYHET 13 maj: Jim Barry Lodge Hill - en Riesling i världsklass som nu återlanseras

2022-05-13 press release
Vissa namn i vinvärlden nämns med största respekt. Australiensaren Jim Barry är ett av dem och idag är det hans barn och barnbarn som producerar de berömda vinerna. Nu återlanseras klassiska Lodge Hill Riesling i nya årgången 2021 i tillfälligt sortiment. Vinet har fått hela 97 poäng av kända vinkritikern James Suckling, något som är mycket ovanligt för ett vin i den här prisklassen.

 

Press release_Jim Barry Lodge Hill Riesling

2021 års bästa viner - 100 i topp! Wine Affair överlägsen vinnare igen!

2022-05-11 press release
Dina Viner är ett av Sveriges ledande nyhetsbrev om vin som under 27 år utsett de allra bästa vinerna från varje år. För att kvalificeras sig krävs 95 poäng eller mer av 100 och att vinet har funnits till försäljning under bedömningsåret. När vinnarna publicerades i förra veckan stod det klart att Wine Affair som vann förra året var överlägsen vinnare även i år med hela 23 viner på listan.

 

header_årets bästa vin_2021_wineaffair

Gillar du vinerna från Château Bouscassé och Alain Brumont? Nu finns spännande nyheter att beställa!

2022-05-03 press release
Château Bouscassé och Château Montus är två viner skapade av vinlegenden Alain Brumont. Nu är det premiär på den svenska marknaden för ytterligare två viner signerade Brumont med den fantastiska druvan Tannat i huvudrollen. 

 

Alain Brumont_nya viner_maj_2022

NYHETER FRÅN BODEGA CATENA ZAPATA - Sydamerikas högst rankade vinhus

2022-04-08 press release
8 april lanseras nya årgångar av Catenas appellationsviner Paraje Altamira Malbec 2019 och Agrelo Cabernet Sauvignon 2019 i det tillfälliga exklusiva sortimentet på Systembolaget.

 

Press release_bodega catena zapata_220408

Vit box från Mulderbosch - nu ännu schysstare

2022-03-31 press release
Sydafrikanska Mulderbosch Vineyards är sedan länge välbekant för den svenska vinkonsumenten. Nu är det nypremiär för deras vita box där hållbarhet står i fokus och dessutom till ett lägre pris än tidigare. Den nya årgången bjuder på ett friskt och fruktigt vin på nationaldruvan Chenin Blanc som kan njutas med gott samvete. 

 

press release Mulderbosch Chenin BiB

Vitt från Bouzeron i Bourgogne och elegant Pinot från Sydafrika

2022-03-11 press release
Idag återlanseras två viner i nya årgångar i tillfälligt sortiment på Systembolaget. Vinerna släpps i begränsad volym. Bouzeron från Louis Jadot Domaine Gagey och Walker Bay Pinot Noir 2020.

 

Tre favoriter tar plats i butik

2022-03-02 press release
Efterfrågade viner i Systembolagets beställningssortiment har kvalat in i ordinarie sortiment och finns på hyllan i flera butiker från 1 mars. Viner från Bodega Catena Zapata, La Chablisienne och San Silvestro.

 

Spännande sydafrikansk Sverigepremiär 1 mars - Fairtrademärkta Rooted Cinsault

2022-03-01 press release
Det finns ett nyvaknat intresse för viner från Sydafrika. Där når producenter med sikte på etisk produktion framgångar med nya och oväntade val av druvor. En spännande nyhet i Systembolagets fasta sortiment är Rooted Cinsault som är fairtrademärkt och kommer i lättviksflaska. Perfekt för den som vill njuta av vin med gott samvete.

 

Rooted Cinsault

Gál Tibor Egri Bikáver – ”tjurblodet” från Ungern

2022-02-04 press release
Tibor Gáls Egri Bikáver är en modern version av det klassiska vinet Egri Bikáver och lanseras den 4 februari i tillfälligt sortiment på Systembolaget.

 

Gal Tibor