logo graci

Elegans och terroir från Etna!

Graci är beläget på den vackra medelhavsön Sicilien. Vingårdarna ligger på en höjd mellan 600-1000 meter över havet vid den aktiva vulkanen Etnas norra sluttning. Planteringstätheten varierar från 6000 till 10 000 vinstockar per hektar och endel av stockarna är oympade.

År 2004 köpte Alberto Graci tillbaka den mark som hans familj en gång ägde. Han kom då från bankvärden men sadlade om och blev vinmakare på heltid. Egendomen bestod då av endast fem hektar men Alberto utökade snabbt och idag består marken av 18 hektar vingårdar.

Alberto har stor respekt för lokala traditioner. Han arbetar efter ekologiska principer och odlar endast de traditionella druvsorterna Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio för röda viner samt Carricante och Catarratto för vita. Han använder sig bara av stora ekfat och cementankar för att låta druvan och jordmånen komma fram i vinerna så mycket som möjligt.

Graci tillhör det absoluta toppskiktet i regionen och deras viner har vid ett flertal gånger rankats högt av vinkritiker världen över.

Läs mer om Graci på graci.eu och följ dem gärna!