![Logo Aphelion](https://wineaffair.se/wp-content/uploads/2024/12/logo.jpg)
En flaska Barolo förändrade deras liv!
År 2005 fick Rob och Lou Mack en uppenbarelse när de drack en fantastisk flaska Barolo. De kunde känna smaken av solstrålar mot vinstockarna, vinmakarens noggrannhet och den eleganta fatkaraktären, redan vid första sippen. Där och då förstod dem båda att vin måste bli en stor del av deras framtida liv.
År 2014 startade de Aphelion Wine med enbart en näve dollar i handen. Deras måla var tillverka premiumviner av högsta klass som speglar McLaren Vales terroir. Deras passion för hållbart jordbruk och hårt arbete visade sig fungera och på kort tid blev deras viner högt rankade världen över. Rob och Lou gör allt arbete helt på egen hand. Från selektering i vingårdarna och arbetet i vineriet till etiketter, buteljering, distribuering, marknadsföring, ja allt! De har ett nära samarbete med sina odlare som alla arbetar med så lite påverkan som möjligt gällande både druvor och vingårdar.
Rob är vinmakare och kallas av många, mister Grenache! Han är uppvuxen i Adelaide men har sedan barnsben drömt om att tillverka premiumviner i McLaren Vale då området alltid har fascinerat honom. Innan han startade Aphelion Wine tillsammans med sin fru Lou arbetade han bla. på Kilikanoon i Clare Valley, Laithwaites Wine People i Sydney och McLaren Vale Winemakers. Lou är den som har ett finger med i spelet i allt. Hon växte upp i ”bushen” norr om Sydney där hon ägnade mycket tid åt hästar och att sortera hennes pappas samling av viner. Innan hon och Rob startade Aphelion arbetade hon som hållbarhetsspecialist inom mat och dryck. Steget till att driva eget inom vinindustrin blev därför inte så stort.
Läs mer om Aphelion på aphelionwine.com.au och följ dem gärna!