Viner i toppskiktet från södra Rhône.
Domaine La Soumade grundades 1979 av den passionerade vinodlaren André Roméro. Från början sålde han sina druvor men år 1990 tog han beslutet att bara producera under egen etikett. 1996 fick André även sällskap av sin son, Frédéric efter att han avslutat sin utbildning till enolog.
År 2002 byggdes ett nytt, modernt vineri och samma år inleddes även ett samarbete med vinmakaren Stéphane Derenoncourt och hans team. Stéphane ändrade endel i vinmakningen och antog skonsammare och mer finstämda tekniker för att bättre återspegla det unika uttrycket av terroir i La Soumades viner. Efter omställningen fick samtliga viner en större finess, ett renare och något mer elegant uttryck.
Idag består egendomen av 26 hektar vingårdar i appellationen Rasteau i södra Rhône. De har ytterligare en hektar i Gigondas samt en liten terrasserad vingård nära Dentelles de Montmirail.
År 2010 fick torra, röda viner från Rasteau Cru-status, precis som Gigondas & Châteauneuf-du-Pape. Rasteaus ler- och kalkstensjordar producerar naturligt kraftfulla viner med stor lagringspotential och tillhör toppskiktet av viner från södra Rhône.
Läs mer om producenten på domainelasoumade.fr och följ dem gärna!