Familjeföretag vid vackra Rhenfloden!

Kruger-Rumpf håller till i distriktet Nahe men rent geografiskt ligger deras vingårdar väldigt nära Rüdesheim Berg i Rheingau men då på andra sidan Rhen-floden. Detta är också en av de varmaste delarna av Nahe där man får optimal mognad på sina druvor.

Företaget har anor från slutet av 1700-talet men det var pappa Stefan Rumpf som på allvar i mitten av 80-talet tog ett ordentligt kliv när det gäller arbetet med att producera vin av högsta kvalitet. Idag har sönerna Georg och Philipp tagit över och fortsätter utveckla familjeföretaget men alltid med kvalitet i fokus. Man håller på att ställa om till ekologisk vinproduktion och räknar med att vara helt certifierade år 2023. Jordmånen varierar i vingårdarna men det är främst skiffer eller kvartsit som dominerar.

Idag förfogar Kruger-Rumpf över ca 43 hektar vinodlingar och det är druvsorten Riesling som man fokuserar mest på även om man även producerar lite Pinot Noir, Weissburgunder och Grauburgunder. Pinot Noir-druvorna används också till stor del till deras rosé som blivit en stor succé på många marknader. Kruger-Rumpf är också medlemmar i VDP och kan därmed erbjuda ett antal olika klassificerade Grosses Gewächs viner.

Läs mer om Kruger-Rumpf på kruger-rumpf.de/en/ och följ dem gärna!