Paradiset vid atlantkusten!

Bodega Brisas är beläget vid staden Moldano, som ligger i den södra delen av Uruguay. Där hittar man vinrankor planterade på små kullar som vetter ut mot atlantkusten. Det varma klimatet tillsammans med vindarna från atlanten, ger goda förutsättningar för vinodling. År 2012 planterades de första vinstockarna hos Bodega Brisas och idag sträcker sig egendom över 325 hektar. Vineriet byggdes 2016 och idag gör man huvudsakligen vin av Tannat, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Vinodlingen i Uruguay ökar stadigt och kunskapen om att odla vin sprider sig. Framför allt är det i den södra delen av landet som produktionen tagit fart. Men det finns även odlingar längs gränsen mot östra Argentina, samt allra längst i norr, vid gränsen till Brasilien. Bodega Brisas vingårdar ligger placerade en bit in från kusten, omringade av vindarna som kommer från atlantkusten. Klimatet påminner även till viss del om Bordeaux. Det är varmt, med många soltimmar och stundtals mycket regn, vilket kan vara utmanande att odla vin i. För att undvika röta från regnet binder man upp rankorna. Även vinden från atlanten hjälper till så att fukt i vingårdarna torkar snabbare.

Bodega Brisas är verkligen ett riktigt paradis vid atlantkusten. En plats där du kan njuta av både natur, hav och viner av hög kvalité!

Läs mer om Bodega Brisas på bodegabrisas.com och följ dem gärna!