walter_scott_logo

Lever sin dröm!

Makarna Erica Landon och Ken Pahlow lever sin dröm i Oregon Willamette Valley där de sedan 2008 driver Walter Scott Wines. Ken hade drömmar om att göra vin med egen etikett, men det blev inte verklighet förrän Erica inspirerade honom att ta språnget. Under våren samma år tömde de två partnerna sina pensionskonton och använde medlen för att designa sin etikett och de var igång.

Namnet Walter Scott hedrar två personer som betyder mycket för Ken. Walter, Ken's farfar, var flygingenjör för Trans World Airlines. Walter strävade alltid efter att få sina drömmar att bli verklighet. Hans inflytande lärde Ken att det inte finns några gränser för vad du kan åstadkomma. Scott var Ken's brorson. Även om hans tid på jorden var kort var Scott orädd. Hans bortgång lärde Ken att livet är skört och att våga ta chansen för att uppnå sina drömmar.

Walter Scott Wines första årgång var 2009, La Combe Verte Pinot Noir, som producerades på Patricia Green Cellars. För följande två årgångar bytte Ken plats till Evening Land där han började arbeta tillsammans med Dominique Lafon. 2011 började Walter Scott att göra Chardonnay, vilket bidragit väsentligt till både deras växande produktion och växande fan-skara. Året efter hyrde de ett vineri i Justice Vineyard in the Eola-Amity Hills och bjöd då även in vännerna. Sue och Andy Steinman att bli en del av Walter Scott-teamet.

Walter Scott filosofi är att fokusera på kvalitén på druvor, ha bra vingårdar, hållbart jordbruk och nära relationer med odlare.

Läs mer om Walter Scott på walterscottwine.com/ och följ dem gärna!