Naturlig vinmakning i generationer!

I nästan 2 decennier har Familjen Tiberini levt och arbetat på Podere le Caggiole beläget i Montepulciano i Toscana. Hos Tiberini har vinkningen gått från generation till generation och idag är det Luca, hans bror Fabio och Lucas son Niccolò (sjunde generationen) som arbetar tillsammans i både vingårdar och vineri. Egendomen består av ca 20 hektar beläget på en höjd mellan 310 till 380 meter över havet uppdelad i 16,5 hektar vingårdar och 2 hektar olivlundar.

Sedan många år tillbaka använder Tiberini inte någon form av kemiska produkter i varken vingårdar eller vineri. De arbetar så naturligt som möjligt för att bevara den biologiska mångfalden och för att låta frukten utvecklas så mycket som möjligt på egen hand. Deras vinstockar är uppbundna enligt guyot-metoden vilken hjälper dem att åldras långsamt. Vissa av stockarna är nästan 90 år gamla och oympade.

Tiberini arbetar bara med inhemska druvor och all skörd sker för hand.

Läs mer om producenten på tiberiniwine.com/en/the-family/ och följ dem gärna!