Traditionell vinmakning med modern touch!
Gal Tibor jr. fick som 19-åring hastigt ta över marken då hans far plötsligt gick bort under ett konsultarbete i Sydafrika. Sedan 2011 är han chefsvinmakare och hans filosofi är att arbeta traditionellt med en modern touch. Tibor är väldigt förtjust i det ikoniska vinet Egri Bikavér som han idag tillverkar i sin egen stil. Han menar att stilen troligtvis inte är det hans far skulle tycka om utan den typ av vin han själv gillar att dricka.
Gal Tibor är beläget i Eger, norra Ungern. Området är känt för sina röda viner och framför allt Egri Bikavér som betyder tjurblod. Namnet har uppkommit av vinets djupt röda färg. Klimatet i Eger kan ibland vara utmanande. Ena året riktigt torrt och varmt medan nästa är kallt med mycket regn. Gal Tibor menar att de arbetar efter naturens krafter och tror inte på något förbestämt ”recept” i vinmakningen. Man skördar allt för hand och använder sig ofta av spontanjäsning. Tibors mål är att deras viner ska uttrycka just sin specifika terroir.
Läs mer om Gál Tibor på galtibor.hu och följ dem gärna!