Passion, kvalité och ansvar!

Saint Emilion är en medeltida by med vacker arkitektur som är listad som världsarv av UNESCO, känd över hela världen för sina fantastiska viner. I hjärtat av staden bland slott och vingårdar ligger Union de Producteurs de Saint-Émilion. Historien började med Robert Villepigue - en jordbruksingenjör från Saint Emilion som drev Château Figeac från 1905 till 1928 och senare förvärvade Château Cadet Piolat. Robert Villepigue kom på den nyskapande idén att etablera en kooperativ källare i Saint Emilion. Så under 1930-talets ekonomiska kris samlade han sex vinodlare och grundade kooperativet Saint Emilion som släppte sitt första vin två år senare.

1966 fick kooperativet ett erkännande att med medlemmar i åtta kommuner producera viner under kvalitetsbeteckningen AOC, vilket omfattade Saint Emilion, Saint-Christophe-des-Bardes, Saint-Etienne-de- Lisse, Saint-Hippolyte, Saint-Laurent-des-Combes, Saint-Pey-d'Armens, Vignonet och Saint-Sulpice-de-Faleyrens. Idag representerar Union de Producteurs drygt 12% av hela Saint Emilion AOC.

Under åren har Union de Producteurs de Saint Emilion arbetat hårt med att ligga i framkant vilket framgår av de miljö- och kvalitetscertifieringar de har erhållit. Företagets tre ledord är passion, kvalité och ansvar. Att vara vinodlare är inte bara ett jobb, det är en livsstil som betyder att leva i harmoni med naturen. Det innebär också att man skapar en produkt som speglar oändligt tålamod och arbete i vingården, samt människor som står för både innovation och tradition.

Läs mer om UDPSE på udpse.com/ och följ dem gärna!