Hyllade viner & naturskön vy!

Stark-Condé är ett familjedrivet vineri som gör premiumviner med traditionella metoder. Egendomen är spektakulär och drar till sig många besökare. Vingårdarna ligger idealiskt för odling och sköts noggrant, druvorna selekteras för hand, jäsning sker i små partier och lagras optimalt med stort tålamod.

Hans som är uppvuxen i Stellenbosch lämnade Sydafrika på 60-talet för att studera på universitet i Japan. Där träffade han Midori och de bosatte sig i Tokyo där de stannade i 25 år och fick tre döttrar.

Drömmen fanns att återvända till Stellenbosch och 1989 köpte Hans och Midori gården ”Oude Nektar”, 240 hektar i Jonkershoek. Tillsammans med ena dottern och hennes man José lanserade de Stark-Condé Wines. Stark är efternamnet på Hans mamma som ursprungligen bosatte sig i regionen, vars kreativa ande förblir en inspiration än idag. Condé är en hyllning till Josés far, kuban som emigrerade till USA och vars hårda arbete och självförtroende är en vägledning för kommande generationer. José Conde är ansvarig i källaren och Rüdger van Wyk vinmakare.

Läs mer om Stark-Condé på stark-conde.co.za och följ dem gärna!