Familjeföretag med välgjorda viner och hållbarhet i fokus!

Cline Cellars bildades 1982 av Fred och Nancy Cline, som än idag driver företaget. Freds morfar Valeriano Jacuzzi invandrade från Italien och hade kärleken till vin med sig i bagaget när han bytte land. Han var expert på pumpar och är mannen som uppfann de berömda bubbelbaden som bär hans namn.
Morfar Valeriano odlade också druvor till husbehov och hos honom lärde sig Fred Cline hur man gör vin. Från början satsade Fred Cline på att göra vin av Rhônedalens druvor, men idag är man kanske mest kända för sin skicklighet med Amerikas egen paraddruva Zinfandel. Tillsammans med skicklige vinmakaren Charlie Tsegeletos gör han välgjorda Zinfandelviner med hjälp av druvor från stockar där en del är långt över hundra år gamla.

Som många andra vingårdar i Kalifornien jobbar man starkt med hållbarhet. De är sedan några år tillbaka medlemmar i Certified California Sustainable Vineyard and Winery som är kaliforniens program för hållbara vingårdar. Istället för att använda onödiga bekämpningsmedel låter man får och getter kalasa på ogräset mellan vinrankorna. Druvskalen och andra organiska avfall fungerar fint som kompost och göder de redan så frodiga jordarna i vingårdarna. Solpaneler pryder taken på hela vinieret och fungerar som en stor och betydande energikälla till anläggningen. Detta är bara några av de parametrar som Cline tillämpar för ett hållbar vinproduktion.

Läs mer om Cline Cellars på clinecellars.com och följ dem gärna!