Ekologiskt hantverk med terroir i fokus!

Roberto Rondelli är beläget i Ligurien som ligger i nordvästra Italien. Platsen är en liten by vid Riviera dei Fiori som i sin tur tillhör kommunen Camporosso, nära den franska gränsen. 

För 20 år sedan grundade Roberto företaget som idag har namnet Rondelli, precis som hans efternamn. Han var bara 18 år när han bestämde sig för att följa sin dröm, att köpa tillbaka den mark som hans farfar Pebi en gång ägde. Med hjälp av sin far Danilo började han år 2000 att plantera den röda druvan Rossese di Dolceacqua. Efter en tid planterades även de gröna sorterna Vermentino och Pigato. Hans första viner tillverkades i en hyrd källare och såldes sedan till andra marknader. Idag producerar han bara vin under egen etikett och hans första årgång blev 2009.

Robertos filosofi är att göra viner som representerar och kommunicerar ursprungets terroir, utan att använda tillsatser som kan förändra eller äventyra ekosystemet. Därför arbetar han ekologiskt och använder sig av biodynamiska principer i både vingårdar och källare. Han begränsar mängden svavel i sin vinmakning, låter sina viner jäsa spontant och använder sig endast av inhemsk jäst. 

Läs mer om Rondelli på eticadistribuzione.it/az-rondelli och följ dem gärna på Facebook!