San Silvestro Barolo Biologico_kampanj_wineaffair

Barolo Biologico 

- bäst prisade ekologiska Barolon på Systembolaget
 

Vinet har lagrats hela fem år innan det släpps till försäljning, två år på stora ekfat och tre år på flaska. Det är ursprungstypiskt och bjuder på en nyanserad och fruktig doft med inslag av körsbär, rosor, fat och choklad. Smakrikt och kryddigt i en stram stil och inslag av mörka bär, fat, rosor och örter.

Nebbiolodruvan är sedan medeltiden känd i Piemonte och vinerna från Barolo och Barbaresco tillhör världens främsta. Barolo-viner är som gjorda för smakrika rätter av nöt eller vilt, gärna med svamp med en skvätt grädde i som tonar ner strävheten i vinet. 

Det är familjen Sartirano som ligger bakom vinerna från San Silvestro och idag är det fjärde generationen Paolo och hans bror Guido som framgångsrikt driver företaget. Vineriet ligger vackert beläget i Novello som är i själva hjärtat av Barolo. Man är faktiskt den största producenten av ekologiskt vin från Piemonte där deras ekologiska Piemonte Barbera rönt stora framgångar i Sverige. Tradition och innovation är ledord som Sartirano försöker efterleva varje dag i deras arbete att producera viner av bästa kvalitet från Piemonte.

Barolo Biologico, San Silvestro
299 kr

San Silvestro Barolo Biologico- wineaffair

Barolo Biologico 299 kr

  • Här kan du beställa Barolo Biologico via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 299 kr, artnr 72124, alk.halt 14,5