Vinmakarfamilj med lång historia!

Familjen Chivites historia sträcker sig ända tillbaka till 1647. Det sägs att familjen är de som varit aktiva längst inom vinmakning i hela Spanien. Det har hittats en låneansökan på 100 ducat, daterat augusti 1647 där det stod att pengarna skulle användas till en vingård med 30 anställda och som producerade 150 cántaros vin (en cántaros var ca 17 liter). Låneansökan får oss att tro att det var en (på den tiden) stor verksamhet som inte bara användes för hemmabruk. Sedan dess har traditionen med vinodling och - vinproduktion gått i arv från generation till generation. 

Under 1900-talet togs ett beslut att satsa på viner av högre kvalitét. Julián Chivite Marco som då drev Chevite var övertygad om att framtiden var att producera just högkvalitativa viner. Han genomförde stora förändringar i vineriet vilket ledde till stor framgång. Hans namn blev eftertraktat och år 1992 fick han utmärkelsen Order of Merit for Agrarian Achievement ett pris som delas ut av den Spanska kungen.  

Idag drivs marken av den elfte generationen med Julián Chivite López i spetsen. De utvecklar ständigt sin verksamhet för att följa trender och anpassar sig till det konsumenterna efterfrågar. Chivite har idag 160 hektar vingårdar ämnade för produktion av premiumvin.

Läs mer om Chivite på chivite.com och följ dem gärna!