Cava PH Style header_Lena_Philipsson_webb

Cava PH Style by Lena Philipsson

  • Här kan du beställa Cava PH Style via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 99 kr, artnr 59452, alk.halt 11,5% vol
Cava_PH_Style

Lena PH släpper ett eget kvalitetsbubbel

-CAVA PH STYLE


Lena PH har många strängar på sin lyra. Hon kan redan titulera sig bland annat artist, låtskrivare, melodifestivalvinnare, skådespelare, programledare, författare, årets smålänning och nu med sin nya cava nästan vinmakerska. När Lena skapade sitt eget bubbel valde hon att vända sig till Perelada, en av de mest hyllade cavaproducenterna för att försäkra sig om fantastisk kvalitet och prisvärdhet. Vi har frågat Lena lite mer om hur hon har tänkt kring sitt nya bubbel:

Varför samarbete med Perelada?
Jag ville sätta mitt namn på en cava från ett riktigt vinhus och har därför valt att göra min cava tillsammans med en av de mest kända cavaproducenterna i världen. Jag har varit nere och besökt dem på deras slott utanför Barcelona och valt ut den cava som jag tror passar bäst för mig och min publik. Pereladas goda rykte och deras historia av att satsa på kultur och fram för allt på musik i synnerhet gjorde att det kändes som att vi passade perfekt för varandra. Omgivningen kring Pereladas slott och vineri är dessutom helt fantastisk. Jag rekommendera alla som har möjlighet att åka dit och besöka vinanläggningen och slottet. Med min cava känns det också extra bra att Perelada är hållbarhetscertifierade under Wineries for Climate Protection och att den dessutom är veganvänlig. 

Hur tänkte du kring designen?
Jag har varit med i alla steg i designprocessen och jag hoppas att ni som jag tycker att slutresultatet blev riktigt fint. Målet var att skapa en stilren men samtidigt festlig design som passar alla, en flaska som jag kan vara stolt över att dela med mina vänner och bekanta.

Vilken upplevelse vill du skapa?
Jag ville skapa ett bubbel som passar för alla festliga sammanhang men samtidigt har en prislapp som är överkomlig för de flesta. Som många säkert redan vet så får cava sina fina bubblor efter en andra jäsning på flaska precis som champagne. Cavan jag har valt ut är ett bubbel i min smak.

Jag tycker att Cava PH Style passar till allt! Den är perfekt som aperitif, eller varför inte till lättare maträtter och efter maten vill man ju gärna avsluta med ett glas piggt bubbel. 

Cava PH Style
Pris: 99 kr | nr 59452 | 750 ml | Alk. 11,5% 
Se här om vinet finns i din butik 

Mer info om vinet:
Druvorna till vinet kommer ifrån området Penedés, beläget ca en timmes bilkörning söder om Barcelona. Platsen sträcker sig från den vackra, kustnära bergskedjan Garraf-massivet och fortsätter sedan några kilometer inåt landet ifrån medelhavets svalkande stränder. Cavan är en blend av de tre inhemska druvorna xarel-lo, macabeo och parellada. Xarel-lo växer vid kusten, macabeo i en dal och parellada på hög höjd (ca 750 meter över havet). Cavan är krispig, frisk och fruktig med grym mousse.

Perelada

Perelada är ett namn med stor prestige i vinvärlden som bland annat har blivit kända för sin cava genom att ha valts ut genom blindprovning att serveras på Spaniens kungapars bröllop. Här görs både stilla och mousserande viner av högsta kvalitet. Ägarfamiljen har ett stort kulturintresse och anordnar bland annat årligen en stor musikfestival i slottsparken. Slottet Perelada finns i Empordà-Costa Brava som ligger i nordöstra Spanien, vid medelhavet, intill gränsen mot Frankrike. Förra året invigdes Pereladas nya vinerianläggning i Empordà där hållbarhet, att värna om närområdet och att lyfta vinerna till världsklasstatus är målet. Till Perelada hör även ett karmelitkloster, där munkarna odlade vin redan på 1300-talet och deras källare används fortfarande för vinlagring. På 1920-talet köptes slottet av Miguel Mateu Pla, som tyckte det var en utmärkt plats för sina stora samlingar av konst och antikviteter. När han insåg vilka djupa kulturrötter vinodlandet hade i området startade han vinföretaget, som nu leds av hans dotterson, Javier Suqué Mateu.

Perelada_slott