Din guide till vit Côtes-du-Rhône
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med räkor och havskräftor
En klassisk matmatchning för Guigal Côtes-du-Rhône Blanc är räkor, särskilt räkrätter med en antydan till krydda, grädde eller feta såser. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med räkcocktail är en utmärkt matchning. Det kommer också att passa bra med grillade räkor, scampi, räkpasta och kryddiga räkrätter - i princip vad som helst med räkor. Kokta havskräftor med en chilimajonnäs eller gratinerade havskräftor är finfina kombinationer med Guigal Côtes-du-Rhône. På tal om gratinerat, gratinerade ostron är en alldeles förträfflig kombo med Guigal Côtes-du-Rhône Blanc Guigal Côtes-du-Rhône Blanc passar också bra med måttligt kryddig mat med räkor, som Pad Thai och milda räkor.
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med kalkon & kyckling
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc är en bra kombination med fjäderfä, särskilt kalkon och kyckling. Den oljiga konsistensen och vinets smaker av stenfrukt och honung passar bra ihop med det mjuka kalkon/kycklingköttet. Intensivt smaksatta Guigal Côtes-du-Rhône Blancs med ek tål rostad kalkon och grillad kyckling. Kycklingsallad med mango och persika passar bra med smakerna från Guigal Côtes-du-Rhône Blanc. Det fungerar också bra med kycklingrätter med grädde. Fina, ångade kyckling- eller räkdumplings är utmärkta ihop med Guigal Côtes-du-Rhone Blanc.
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med fisk
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc är en bra kombination med tyngre fiskrätter, särskilt grillad fet fisk eller fisk med gräddsås. Bra fiskmatchningar med Guigal Côtes-du-Rhône Blanc inkluderar:
• Grillad eller stekt lax - vinets oljiga konsistens matchar denna feta fisk
• Gravad, rökt eller rimmad lax med dillstuvad eller kokt potatis
• Hemlagade torskbullar a’la Mannerström, gärna lätt anjoviskryddade och serverade med Creme Fraichesås
• Fiskrätter med krämiga såser eller smör, såsom torsk med brynt smör eller gräddsås
• Janssons Frestelse
• Milda fiskcurryrätter
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med kryddig mat
Precis som andra aromatiska vita viner, som Riesling och Gewürztraminer, är Guigal Côtes-du-Rhône Blanc ett bra val för kryddiga och salta rätter. Vinets naturliga sötma och blommiga aromer balanserar kryddorna i maten. Kombinera Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med måttligt kryddiga rätter. Om rätten är för kryddig kommer den att överväldiga vinet, och du kommer inte att känna Guigal Côtes-du-Rhône Blancs känsliga blommiga aromer.
• Guigal Côtes-du-Rhône Blanc är ett bra val för:
• Pad Thai
• Mild curry
• Wok med kyckling eller räkor
• Kryddiga rätter med honung och/eller frukt
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc med kött
Inte många vita viner kan kombineras med kött, men Guigal Côtes-du-Rhône Blanc är ett undantag. Vinets rika oljiga konsistens och fylliga profil gör det till ett bra val för lättare kött som kalvkött eller fläsk. I synnerhet kommer kött tillagat i grädde att vara en bra matchning. Varför inte prova den till Dillkött av kalv eller lamm. Köttbullar med gräddsås är en annan fin kombination
Guigal Côtes-du-Rhône Blanc och ost
Guigal Côtes-du-Rhône Blancs rika och krämiga konsistens gör den till en utmärkt kombination med krämiga och smöriga ostar. Mjuka och krämiga ostar som Brie, Délice de Bourgogne och Camembert passar mycket bra med Guigal Côtes-du-Rhône Blanc och andra rika vita viner. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc passar också bra med halvmjuka ostar som Emmenthal, Gruyère, Västerhavsost och Comté. De nötiga smakerna av denna typ av ost brukar passa bra med krämigheten i vinet. Tack vare vinets aromatiska profil och dess naturliga sötma kunde Guigal Côtes-du-Rhône Blanc också kombineras med starkare och mer skarpa ostar, inklusive mjuk getost samt blåmögelost.