Mulderbosch Rosé
- årets bästa rosévin!*
Mulderbosch Rosé – är den välkända flaskan med den långsmala etiketten - som gjorde succé då den lanserades för drygt 15 år sedan. Familjen har sedan dess utökats med klimatsmart BiB och magnumflaska för det stora sällskapet. Vinkritiker är eniga att kvalitén är på topp varje årgång och nu drar rosésäsongen igång.
*Mulderbosch Rosé 2023 utsågs till Årets bästa rosévin av vinbanken.se april 2024
Mulderbosch Rosé Cabernet Sauvignon
Till Mulderbosch rosé på Systembolaget
Fem anledning till Mulderbosch Rosé är så populär:
-
Unik smakprofil: Vinet är gjort på kungen av druvor, den dyra Cabernet Sauvignon, som ger en smakprofil som tilltalar en bred publik och som skiljer sig från andra lätta roséviner.
-
Hög kvalitet: produceras med stor omsorg och kvalitetskontroll, från skörd av druvor till den noggranna vinifikationsprocessen. Denna höga standard i produktionen garanterar en konsekvent kvalitet som vinälskare uppskattar och förväntar sig.
-
Prisvärdhet: Trots sin höga kvalitet har Mulderbosch Rosé en prisnivå som gör det tillgängligt för många. Denna balans mellan pris och kvalitet är en viktig faktor som gör vinet till ett attraktivt val för många konsumenter.
-
Matvänligt: Mulderbosch Rosé är en rosé som passar till många olika maträtter, likväl som mingelvin. En rosé för alla tillfällen.
- Hållbarhet: Mulderbosch Vineyards har ett engagemang för hållbarhet som återspeglas i deras vinproduktion och arbetsmetoder.
- Miljöcertifierad
Drycken har en eller flera miljöcertifieringar som Systembolaget har godkänt. Certifieringen syns på förpackningen. - Socialt ansvar
Drycken har en eller flera etiska certifieringar som syns på förpackningen. - Förpackning med lägre klimatavtryck
Mulderbosch BiB har lägre klimatavtryck och Mulderbosch Rosé på flaska är lättviktsglas.
Halloumiburgare med coleslaw och srirachamajonnäs
Recept för fyra
1 morot
150 g vitkål- eller spetskål
½ dl finstrimlad bladpersilja
½ dl srirachamajonnäs
Skal från ½ citron + ½ tsk citronjuice
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1-2 tomater
1 liten rödlök
2 pkt halloumiost (à 200 g)
2 msk olivolja
8 sköljda salladsblad, gem- eller krispsallad
Rucolasallad
4 hamburgerbröd, gärna briochebröd
Gör så här:
Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Skär kålen tunt på mandolin. Finstrimla bladpersilja. Blanda med majonnäs, citronskal + juice och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomat. Skala och skär löken tunt på mandolin. Lägg löken i iskallt vatten ca 5 minuter.
Bryt upp halloumiosten på mitten där den är vikt. Torka av osten med hushållspapper och pensla på olja. Grilla eller stek halloumin på båda sidor tills den fått fin färg.
Häll av vattnet från rödlöken.
Halvera bröden och grilla eller stek dem frasiga och gyllenbruna.
Lägg sallad på brödens underdelar. Lägg på tomat, grillad halloumi, coleslaw, rödlöksringar och rucola. Lägg på locken och servera.
.
Sommarsallad med kyckling och green goddess dressing
Recept för fyra
4 kycklingfiléer (600 g)
1 l kycklingbuljong
Green goddess sommardressing
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 1/2 dl plockade gröna blad, tex bladpersilja och babyspenat
2 dl majonnäs
1 msk Dijonsenap
Salt och nymald svartpeppar
4 gemsallad eller ett huvud isbergssallad
65 g babyspenat eller späda skott av grönkål
4 snacksgurkor
2 dl gröna vindruvor
Finriven parmesan
1 dl rostade mandlar
Till servering
Gröna oliver Baguette
Gör så här
Koka upp buljong och lägg i kycklingfiléerna. Låt sjuda under lock ca 20 min. Låt kycklingen svalna i buljongen. Plocka den sedan i mindre bitar. Mixa hälften av yoghurten med bladpersilja till en grön sås, blanda i majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Skölj och bryt salladen i mindre bitar. Skär gurka i grova oregelbundna bitar. Halvera vindruvor. Lägg upp grönsaker och plockad kyckling på tallrikar. Ringla över dressing och strössla över rikligt med finriven parmesan. Dra några varv med svartpepparkvarnen över salladen. Grovhacka mandlar och strössla över. Servera gärna med gröna oliver och baguette.
Sofia Henrikssons härliga pastasallad
Sommarens absolut bästa pastasallad med green goddess-dressing, oliver, soltorkad tomat och salladsost. God att ha med i picknick-korgen, på stranden eller till grillfesten.
Recept för fyra
500 g pasta av valfri sort
250 g körsbärstomater
1 rödlök
1 burk soltorkade tomater
1 burk kalamatioliver
1 påse småbladsmix
1 salladsost, 150 g
1 dl rostade pinjenötter
Dressing
2,5 dl Creme fraiche
2 msk citronsaft, färskpressad
Zesten från en citron
2 stora nävar bladspenat
1 kruka basilika
Svartpeppar
Salt
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Börja med att mixa alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och citron. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och spola sedan kalla när de är klara. Rör ner dressingen i pastan och hacka övriga ingredienser. Rör ihop till en härlig pastasallad och toppa med pinjenötterna.
Mulderbosch Rosé - alltid hög kvalitet
Mulderbosch Rosé håller som vanligt högsta klass. Friskt, fruktigt rosévin gjort på kvalitetsdruvan Cabernet Sauvignon. En följeslagare till picknickmaten, buffén, lätta sommarrätter och till mingel.
Mulderbosch Rosé Cabernet Sauvignon
3 l BiB | till produkten på Systembolaget
Mulderbosch Rosa
- Mulderbosch skapar egen rosa kulör
Med vår, sommar och körsbärsblom som inspiration släpper vinhuset Mulderbosch en ny varm och mogen kulör av rosa. Syftet är att lyfta fram rosa som en naturlig färgsättning i hemmet.
Körsbärsblomningen i Kungsträdgården är ett av Sveriges starkaste vårtecken. I samband med årets blomning introduceras den helt nya färgen Mulderbosch Rosa med inspiration från vårens spirande blomster.
Mulderbosch Rosa har en lugn och harmonisk ton som passar i hemmet oavsett årstid. Det är därför en tacksam kulör att använda för alla som vill leva ut sin rosa dröm. Varmare och mer harmoniska nyanser av rosa, så som Mulderbosch nya färg, är helt klart underskattade vid heminredning.
Mulderbosch Rosa är framtagen av den specialiserade Måleributiken i Alvik och får användas fritt av vem som helst. Färgkoden kan användas till allt från helmatta väggfärger till blanka snickerifärger. Färgen heter Mulderbosch Rosa och beställs via Måleributiken i Alvik eller med den snarlika färgkoden: NCS S1015-R.
Följ #visomälskarrosa för Rosa inspiration
Krispiga Crostinis signerade en mästerkock
Sofia Henriksson vann Årets Mästerkock 2020 och har i samarbete med Mulderbosch tagit fram några härliga recept. Krispiga crostinis toppade med krämig, fräsch och så otroligt god tonfiskröra. Gott både till fest och på picknicken.
Recept för 12 st snittar
1 burk tonfisk eller vegotoonish
2 msk Creme fraiche
2 msk majonäs
10 droppar tabasco
0,5-1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
Några droppar worcestershiresås
1 rödlök
1 knippe gräslök
Svartpeppar
Salt
1 baguette
Olja till bröden
Gör så här: Blanda alla ingredienser till en kräm förutom gräskök och rödlök som du finhackar för att sedan toppa med. Låt krämen stå i kylen minst 15 min. Skiva brödet och rosta i ugnen med olivolja och salt, 200 grader cirka 5-7 min tills de fått fin färg. Lägg upp röran, toppa med lök och gräslök.
Goda dippsåser till snacks
Sofia bjuder på tre dippsåser som passar till de salta chipsen, crostini eller grönsaker. Perfekt att ta fram till roséminglet.
Getostdipp
Härlig dipp med getost som får en fin touch av honung och citronskal.
200 g getost
1 dl creme fraiche
1 dl färskost
1 tsk honung
1 citron, zesten
1 nypa salt
Gör så här: Mosa chèvren med en gaffel och blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt. Vill du så kan du även lägga dippen i en ugnssäker form och grädda i 10 minuter, 175 grader så får du en varm dipp som är särskilt god med lite fikonmarmelad.
Fransk lökdipp
Klassisk lökdipp som blir 100 gånger godare än den man köper. Testa!
3 gullökar
2 msk smör (att steka i)
1 tsk lökpulver
1 dl majonnäs
200 g färskost
1 dl gräddfil
1 tsk svartpeppar
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1-2 tsk salt
Gör så här: Finhacka löken. Stek i smör i 20 minuter tills den nästan är helt karamelliserad. Låt svalna något och blanda med resterande ingredienser.
Örtdipp med citron och salladslök
Dipp fylld med örter och citronzest.
2 salladslökar
2 dl gräddfil
1 dl färskost
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl gräslök
1 citron, zesten
1 tsk svartpeppar
Salt
Gör så här: Strimla salladslöken och blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt.
Kycklingwrap med sommarsalsa
De här wrapsen är perfekta att servera som picknickmat med jordgubbar och vattenmelon och ett glas rosé till.
Till 4 portioner:
Sommarsalsa:
½ finhackad gurka
1 finhackad avokado
2 finstrimlade salladslökar
1/2 tsk färskpressad citronjuice
½ dl hackade färska örter, tex mynta, basilika eller bladpersilja
1 krm salt
Nymald svartpeppar
Wrap:
4 libabröd
2 grillade kycklingklubbor
1 förpackning hummus, à 200 g
1 huvud romansallad
Färska örter, tex basilika, eller bladpersilja
1 dl rostade solrosfrön
Till servering:
Vattenmelon
Jordgubbar
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till salsan, smaka av med citronjuice, salt och peppar.
2. Plocka de grillade kycklingklubborna fria från ben och skinn. Riv ner köttet i mindre bitar.
3. Lägg libabrödet på ett smörpapper.
4. Bred ut en stor klick hummus på brödet. Lägg på sallad, plockat kycklingkött, salsa och strössla över rostade solrosfrön. Lägg i en rejäl knippa färska örter.
5. Vik in båda ändar på wrapen och rulla sedan allting till en rulle med hjälp av smörgåspappret. Bind ihop med 2 snören på vardera del av rullen. Halvera wrapsen vid servering.