PH Style Monastrell

  • Här kan du beställa PH Style Monastrell via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 99 kr, artnr 55536, alk.halt 14% vol

PH Style Monastrell - en ny hit från Lena Philipsson

- ”ett rött vin i min smak”!


Efter Lena PHs succé med sin kritikerhyllade Cava släpper hon nu en ny hit – ett ekologiskt rött vin i ”sin egen smak” och dessutom till en prislapp som är överkomlig för många.

FYND
”Monastrell PH Style har perfekt balanserad strävhet och lager på lager av solmogna bär och kittlande mynta och sötlakrits i avslutet. För 99 kronor är detta ett veritabelt fynd och mycket användbart. Jag älskar monastrell när vinet är så välkomponerat som detta. Detta blir, precis som Lena, aldrig tråkigt utan är gott att njuta i giriga klunkar och stor kupa.”
vinbörsen.se augusti 2023

För att välja ut vinet åkte Lena PH ner till vindistriktet Jumilla som ligger i bergen en dryg timme från Alicante i Spanien och till områdets mest berömda vinproducent - Bodegas Juan Gil. Lena PH berättar så här om sitt nya röda vin:

Berätta mer om vinet!
Jag var ute efter ett smakrikt och gott rött vin och självklart med en bra prislapp. Efter att ha provat igenom ett stort antal viner visade det sig att jag hade fastnat för druvan monastrell, eller mourvèdre som den kallas i Frankrike. Vinet är härligt smakrikt och samtidigt lite örtigt och jag tänker på skogshallon, mörka körsbär och björnbär. Dessutom är vinet ekologiskt och tappat på en lättare glasflaska så att det uppfyller kraven för att bli ett av Systembolagets mest hållbara viner. Bodegas Juan Gil tar dessutom ett väldigt stort socialt ansvar i sin odling och genom hela produktionen av vinet.

Berätta mer om besöket!
Vi körde upp till Bodegas Juan Gils fantastiska höghöjdsvingårdar i Jumilla där landskapet känns som taget ur en vildavästernfilm. Där togs jag emot av Gil-familjen med öppna armar. Vinanläggningen är helt fantastisk och det är tydligt att det är hållbarhet och vinernas kvalitet som står i fokus. All odling sker ekologiskt och dessutom skördas druvorna för hand. Deras solpanelspark producerar mer el än deras egna elbehov, och de har till och med en maskin som automatiskt plockar bort oönskade druvorna från skörden och på så sätt höjer kvaliteten på vinet.

Varför valde du att samarbeta med Bodegas Juan Gil för detta vin?
Jag ville jobba vidare med en familjeproducent med gott rykte i vinvärlden och Bodegas Juan Gil är just en sådan. Att dem fokuserar på hållbarhet är extra viktigt och är helt i linje med Cavan. 

PH Style Monastrell
Pris: 99 kr | nr 55536 | 750 ml | Alk. 14% 
Se här om vinet finns i din butik 

Mer info om vinet:
Monastrell-druvorna för vinet skördas för hand i Bodegas Juan Gils höghöjdsvingårdar i Jumilla. De växer på kalkrika jordar och i ett kargt solrikt landskap som passar druvan monastrell perfekt. I och med de stora temperaturskillnaderna över dygnet så får druvorna en fantastisk smakrikedom och mognad. En del av vinet lagras på ekfat för att öka komplexiteten ytterligare. Det ger ett härligt smakrikt, fruktigt och örtigt vin med mjuka tanniner och inslag av bland annat skogshallon, viol, och lakrits.

Det passar bra att servera som sällskapsvin, och till exempelvis buffémat, picknick, grillat, tapas, eller kanske höstens mustigare grytor.