Ursprung Italien, Valpolicella, Veneto
Sortiment Fast sortiment
Druvor Corvina 70%, Rondinella 20%, Corvinone 5%, Övriga druvor 5%
Alk. halt 13.5% Restsocker 10 g/l
Jordmån Kalkrik lera och märgel
Information Casalforte Ripasso är ett smakrikt rött vin från hjärtat av Valpolicella i Veneto. Ripasso-metoden, där vinet får jäsa en andra gång på druvrester från Amarone, ger en unik djuphet och komplexitet med intensiva toner av mörka bär och kryddor.
Karaktär Rik och aromatisk doft med inslag av körsbär, plommon, torkade fikon, kryddnejlika och vanilj. Smaken är mjuk och fyllig med inslag av mörka bär, choklad och en lätt kryddighet. Vinet avslutas med en lång, balanserad eftersmak.
Vinifiering Efter en noggrann selektion av druvor med hög sockerhalt sker vinifieringen med Ganimede-systemet vilket betyder att druvskal och vin blandas kontinuerligt för att extrahera färg och tanniner. Under vintern tillsätts kvarvarande skal från Amarone-produktionen, enligt den traditionella “Ripasso”-tekniken, vilket ökar alkoholhalten, fylligheten och aromerna i vinet.
Lagring Det färdiga vinet lagras delvis i rostfria ståltankar samt ett år på slavonska ekfat.
Passar till Vinet kombinerar elegans med struktur, och har en mjuk men samtidigt fyllig kropp med välbalanserade tanniner. Passar utmärkt till kraftigare kötträtter, lagrade ostar och rustika italienska rätter.