Ursprung Spanien, Ribeiro
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Treixadura 90%, Albariño 5%, Godello 3%, Loureiro 2%
Alk. halt 13%
Jordmån Sandig jordmån med granit och schist
Information Vingårdarna planteras i terrasser, “socalcos” som de kallas i Galicien. Man har använt de gamla stenarna för att bygga om de hundraåriga vingårdarna som de än gång såg ut.
Karaktär Friskt fruktigt och aromatiskt vin med inslag av citrus, äpple, persika och aprikoser.
Vinifiering Druvorna skördas för hand omkring de första tio dagarna i oktober. De transporteras direkt till vineriet och kyls ner till 10ºC. Druvorna sorteras och avstjälkas och får dra med skalkontakt innan de varsamt pressas. Fermenteringen sker med naturlig jäst i en temperatur om 16-17 ºC. Vinet får sedan ligga med jästfällning i 4-6 månader innan det buteljeras.
Passar till Finca Viñoa Treixadura passar fint till tapasrätter, till fisk och skaldjur och ljust kött.