Ursprung Spanien, Sanlúcar de Barrameda
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Palomino
Alk. halt 16%
Jordmån Albariza- vit, kalkrik jord som till stor del består av kalk (krita), lera och sand
Information Manzanilla La Guita Pasada En Rama är en exklusiv specialbuteljering från den historiska producenten Rainera Pérez Marín, grundad 1852 och idag en del av Grupo Estévez. Denna Pasada representerar en äldre och mer komplex Manzanilla, lagrad längre än den klassiska La Guita och tappad En Rama, vilket innebär att den buteljeras med minimal filtrering direkt från faten – för att bevara vinets naturliga uttryck och djup. En Rama-buteljeringen görs i mycket små volymer under perioder då florens aktivitet är som mest uttrycksfull.
Detta är en hantverksmässig och begränsad utgåva som ger en ovanlig inblick i Manzanillans åldrande potential.
Karaktär Djup halmgul färg med gyllene nyanser. Utvecklad och elegant doft med toner av flor, salta mandlar, torkade örter, mogen citrus och en tydlig marina karaktär. Smaken är torr och fyllig med stor koncentration, nötighet och mineralitet. Avslutet är långt, komplext och strukturerat med fin syra och subtil oxidativ mognad.
Vinifiering Vinet framställs av noggrant utvalda Palomino-druvor från Sanlúcar och lagras i solera-system under flor i cirka 7–9 år, betydligt längre än en traditionell Manzanilla. Den längre lagringen utvecklar vinets struktur och smakrikedom samtidigt som den friska karaktären från havsbrisen i bodegaområdet bevaras.
Passar till Lagrade ostar, iberisk skinka, grillade skaldjur, rökt fisk, umamirika rätter och sushi. Passar även till gastronomiska mellanrätter eller som ett matvänligt alternativ till oxiderade vita viner.