Guigal Côtes du Rhône med mästerkockens lamm

Catarina König är dubbel vinnare av populära Sveriges Mästerkock på TV. Hon vann decenniets Mästerkock 2020 och Sveriges Mästerkock 2016, TV-kock @koket.se, sommelier, bloggare @ellematovin & författare. Hon driver också instagramkontot @matfashionistan 

Här har hon tagit fram ett magiskt gott recept som passar till Guigals omtyckta röda Côtes-du-Rhône. 

Guigal Côtes-du-Rhône kan du köpa här...

Långkokt lammlägg med len potatispuré

Recept för fyra, 3 h
800-900g lammlägg
Salt
Nymalen svartpeppar
Smör, att steka i
3 stora bananschalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 stor morot
150g rotselleri
2 msk tomatpuré
1 knippe persilja
4-5 kvistar färsk timjan
1 lagerblad
6 dl rött vin
5 dl vatten

Lammrecept Guigal Cotes du Rhone Rouge

Potatispuré
800g mjölig potatis
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
100g smör
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här
1.Sätt ugnen på 130 grader
2.Salta och peppra lammläggen runt om.
3.Hetta upp en stekpanna med smör och bryn på lammläggen runt om hastigt så de får härlig färg.
4. Skär ned lök och vitlök grovt, och skär morot och rotselleri i mindre tärningar.
5. Fräs lök, vitlök, morot och rotselleri i en klick smör i en ugnstålig gryta.
6. När löken är glansig tillsätt tomatpuré och låt rostas med i grytan någon minut. Ha sedan i lagerblad, färsk persilja och timjan.
7. Tillsätt vin och vatten, låt koka upp.
8. Lägg i lammläggen, lägg på locket och låt koka ca 15 min på plattan på medelhög värme. Sätt sedan in i ugnen ca 2,5-3 h tills köttet bara faller av benet.
9. När köttet är klart, ta upp och sila bort lök mm från skyn. Låt skyn koka ned till hälften för att bli den goda såsen.

Potatispuré
1.Koka potatisen i saltat vatten.
2.Smält samman, grädde, mjölk och smör i en kastrull. Håll varm.
3.Häll av potatisen och pressa genom en potatispress. Tillsätt sedan successivt smör- & gräddmjölken till en slät, blank och fin puré. Mixa med stavmixer för helt slät puré.
4. Smaka av med salt. Servera lammläggen till den lena potatispurén, toppat av den goda såsen samt lite smörkokta haricot verts.
.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Wine Affair Scandinavia AB, orgnr. 559185-4244 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata