DeMorgenzon Chardonnay

- fylligt & smakrikt vitt vin

DeMorgenzon betyder morgonsol då gården är först att möte dagens ljus där den ligger belägen på hög höjd i Stellenboschkloof-dalen. 

DeMorgenzon Dmz Chardonnay har en rik doft med toner av vanilj, mandel och tropisk frukt. Vinet är smakrikt och fruktigt med inslag av vit persika, aprikos, grapefrukt och vanilj. Druvorna kommer från premiumvingårdar som ligger på 100-300 meter över havet i Stellenbosch. Svala vindar från närliggande havet ger ett gynnsamt klimat.

Varje vingårdslott fermenteras för sig. 25% av druvklasarna behålls hela och resterande krossas försiktigt. Musten får ligga på jästfällning i både ståltank och franska ekfat. Vinet i ekfaten genomgår en spontan malolaktisk jäsning. Efter sju månader görs den slutliga blenden, en lätt filtrering innan vinet buteljeras.

Hos DeMorgenzon skapas kvalitetsviner där terroir, biologisk mångfald, hållbart jordbruk, noggrann vinmakning och daglig klassisk musik ska ge avtryck i varje flaska.

DeMorgenzon Dmz Chardonnay
129 kr, artnr 74201, alk 14 %
Se om vinet finns i din butik...

 

 

DeMorgenzon Chardonnay 2019

DeMorgenzon Chardonnay

  • Här kan du beställa DeMorgenzon Chardonnay via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 129 kr, artnr 274201, alk.halt 14% vol

Citronbakad lax med parmesankräm och bulgursallad med gremolata och grillad zucchini

En härlig sommarrätt som passar utmärkt med en sval chardonnay. Genom att grilla citronen tar du bort den tuffa stickiga syran och får istället en rundare, mjukare och sötare syra som går bättre ihop med vin.

Till 4 portioner
Parmesankräm 

2 dl créme fraiche
2 dl finriven parmesanost
Salt
Nymald svartpeppar

Gremolata
2 vitlöksklyftor
2 citroner
1 ½ dl hackad bladpersilja

recept_lax

Bulgur
3 dl bulgur
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Grillad lax
600 g hel lax
Salt
Peppar
2 citroner
1 grillad zucchini

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser till parmesankrämen, smaka av med salt och peppar.
2. Gremolata: Finhacka vitlök och riv det yttersta gula citronskalet på fina delen av rivjärnet. Blanda med finhackad persilja.
3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda med olivolja och gremolata. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär zucchini i tunna skivor, ca 3 mm i tjocklek.
5. Salta och peppra laxen och grilla ca 8 minuter på vardera sida. Grilla även halverade citroner, som blir underbart att pressa över fisken och bulguren vid servering. Grilla zucchiniskivorna hastigt, ringla över lite olivolja och salta.
6. Lägg parmesankrämen i botten på en tallrik, lägg på bulgur och grillad zucchini. Toppa laxen med gremolata och servera med grillad citron.