Ursprung Argentina, Mendoza
Sortiment Beställningssortiment
Druvor Cabernet Sauvignon 91%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 2%
Vinmakare Alejandro Vigil / Ernesto Bajda
Alk. halt 13.5% Totalsyra 5,0 g/l Restsocker 1,8 g/l
Information Druvorna kommer från fyra olika vingårdar som alla ligger på hög höjd: Agrelo (950 möh), Villa Bastias (1120 möh), Altamira (1095 möh) samt El Cepillo (1090 möh).
Karaktär Fruktig och smakrik med inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och fat. Smakrik med balanserad tanninstruktur och lång eftersmak.
Vinifiering Vinet får först spontanjästa i ca 14 dagar, därefter fortsätter macerationen i ytterligare ca tre veckor för att laka ur maximalt med färg och smak.
Lagring Vinet lagras i 12 månader på ekfat, faten är en blandning nya fat samt 2nd och 3rd fill.
Passar till perfekt till grillat kött eller mustiga köttgrytor.