Ursprung USA, Kalifornien, Alexander Valley
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Zinfandel 70%, Carignane 18%, Petite Sirah 9%, Alicante Bouschet 3%
Alk. halt 14.5%
Jordmån Grusig jordmån
Karaktär Geyserville producerades första gången 1966 och är Ridge Vineyards längsta kontinuerliga Zinfandel-produktion. Druvorna odlas i tre angränsande vingårdar på samma jordmån, skapad av en forntida översvämning av Russian River som transporterade flodstenar och grus. Vingården sträcker sig ungefär 2 km lång och 0,8 km bred och erbjuder en unik terroir som ger vinet dess komplexitet och karaktär.
Vinifiering Druvorna skördas för hand mellan den 16e september och 8e oktober för att sedan avstjälkas och krossas. Jäser sedan på naturlig jäst följt av full malolaktisk jäsning. Minsta möjliga svavelanvändning och lätt filtrering vid buteljering.
Lagring Geyserville har lagrats 16 månader på 100% lufttorkad amerikansk ek (15% nya, 10% ett år gamla, 10% två år gamla, 30% tre år gamla, 35% fyra år gamla)
Passar till Perfekt till fågel och kötträtter.