Ursprung Sydafrika, Stellenbosch
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Cabernet Sauvignon 75%, Cinsault 25%
Alk. halt 14.4%
Jordmån Cabernet Sauvignon- granit, Cinsault- sand
Information Druvorna kommer från området Helderberg som ligger i södra Stellenbosch. Cabernet Sauvignon från en 16 år gammal vingård med sydöstlig exponering. Cinsault druvorna kommer från en vingård med bushvines planterad 1973.
Karaktär Fantastiska mognadstoner i form av mörka körsbär, röda vinbär, apelsinskal och tobak. Smakrikt och elegant vin med inslag av mogna körsbär, mörka plommon och kryddor. Välintegrerade tanniner och ett långt, friskt avslut.
Vinifiering Fermentering sker separat med manuell nertryckning i öppna cementankar. En andra jäsning sker i ekfat där vinet sendan lagras.
Lagring Vinet har lagrats 12 månader på 225 liters franska ekfat, varav 25% ny ek.
Passar till Eleganta smakrika kötträtter samt kraftfullare vegetariskt.