Vetz Aperitivo Superiore

Namnet VETZ betyder ”vänner” på fornitalienska och det är precis så historien bakom detta projekt började. Samtliga smaksättningar och kryddor är helt naturliga och man har inte tillsatt några färgämnen eller andra tillsatser.

De tre vännerna Nicholas, Alberto och Federico bestämde sig en dag för att skapa en ny modern tolkning av den annars så klassiska italienska drycken Aperitivo. Redan från början var målsättningen att skapa en produkt av hög kvalitet med helt naturliga råvaror och det är precis det VETZ erbjuder. Med VETZ vill vännerna hylla vänskapen och de nya mötena mellan människor som skapar nya spännande relationer.

Samtliga smaksättningar och kryddor är helt naturliga och man har inte tillsatt några färgämnen eller andra tillsatser. VETZ produceras hos ett destilleri strax utanför Turin vilket också är hjärtat för produktionen av många Aperitivos.

En bitter balanserad aperitivo innan eller efter maten med en isbit eller drinkbas där bara fantasin sätter gränser. Servera till salta tilltugg så som parmesanchips eller Arancini-risottobollar

VETZ Aperitivo Superiore 249 kr
700 ml | Alk. halt 11% 
Se här om produkten finns i din butik

Läs mer om Vetz på vetzaperitivo.com och följ dem gärna!

 

Vetz Aperitivo Superiore

Vetz Aperitivo

  • Här kan du beställa VETZ Aperitivo via Systembolaget och hämta ut i din butik. Pris 249 kr, artnr 5092201, alk.halt 11% vol

VETZ Americano

Den här drycken hyllar Aperitivo-kulturens tidiga dagar. Skapad 1860 är Americano den första drinken Ian Flemings James Bond-karaktär beställer när han är på ett italienskt café.

Ingredienser
VETZ 50 ml
Sweet vermouth 50 ml
Club soda (efter smak)
Is
Apelsinskiva och en rosmarinkvist som garnering

Gör så här
Häll VETZ sweet vermouth i ett fin glas fyllt med is. Toppa med club soda och blanda försiktigt. Garnera med apelsinskiva och rosmarin.

Vetz Americano

VETZ Spritz

En populär drink med en egen version i nästan alla städer från Milano till Venedig. Originalet hette Spritz Veneziano och är en vinbaserad cocktail som serveras i hela nordöstra Italien. 

Ingredienser
VETZ 60 ml 
Prosecco 90 ml
Soda 30 ml 
Citronskal
Is

Gör så här
Tre enkla steg - mixa Prosecco, Vetz och Soda i ett stort vinglas. Fyll upp med is och toppa med citronzest. Din Vetz Spritz är färdig!

Vetz Spritz

VETZ Negroni

Det tar bara fyra minuter att skapa en perfekt VETZ Negroni.

Ingredienser
VETZ 50 ml
Sweet vermouth 50 ml
Dry gin 50 ml 
Apelsinskiva
Is

Gör så här
Häll VETZ, Vermouth och gin i ett glas och fyll upp med is. Rör försiktigt och garnera med apelsinskiva. Servera!

Vetz Negroni