Ursprung Sverige, Norrland, Skåne
Sortiment Tillfälligt sortiment
Vinmakare Joel Welander
Alk. halt 12%
Äppelsorter Mutsu, Belle de Boskoop, Cox, Gloster, Red Gravenstein
Information Med hjälp av den norrländska vinterkylan koncentrerar Brännland must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma. Alkoholen i Ember uppnås med hjälp av jäsning i kombination med en mindre tillsats av äppeldestillat från Tevsjö destilleri. Bortom kryddningen i Ember finns inga tillsatser såsom socker eller färgämnen. Från och med årgång 2022 genomfördes jäsningen med endast naturligt förekommande jäst.
Karaktär Stor, söt och kryddig doft av kanel, nejlika, anis, ingefära, muskot, vanilj och nyplockad bergamott. Smaken är mogen och lagom söt med en frisk syra och ett kryddigt avslut.
Vinifiering Musten pressas och koncentreras sedan av den norrländska vinterkylan. Alkoholen i Ember uppnås med hjälp av jäsning i kombination med en mindre tillsats av äppeldestillat. .
Passar till Värm som en traditionel glögg eller kall över is. Utmärkt som Cocktail-komponent.