Ursprung Sverige, Norrland, Skåne
Sortiment Fast sortiment
Alk. halt 9%
Information Med hjälp av den norrländska vinterkylan koncentrerar Brännland must från svenska äpplen och jäser den söta musten till ett isvin med lika delar friska äppelaromer, syra och sötma. Brännland Cider avsätter varje år en del av sin iscider för fatlagring. 24 månader på fat mjukar upp och integrerar den höga syran och de friska äppeltonerna med restsötman vilket skapar en fördjupad, mer komplex iscider, mörkare i både färg och smak.
KaraktärFärgen är ljust gyllene och skiftande i bärnsten. Doften består av mogna äpplen med inslag av fat och karamell och smken påminner om mandel och madeleine-kaka i mellanregistret med ett stramt relativt torrt avslut.
Vinifiering Musten pressas och koncentreras sedan av den norrländska vinterkylan. Efter jäsning lagras vinet 24 månader på Barriquer.
Passar till Serveras kyld i 8-12 grader, till desserter, gärna med inslag av äpplen och bär, ank- och gåslever och lagrade ostar.