Ursprung USA, Kalifornien, Lake County, Sonoma
Sortiment Beställningssortiment
Druvor Cabernet Sauvignon
Vinmakare Tom Gendall
Alk. halt 14.5% Restsocker 1,9 g/l
Ursprung USA, Kalifornien, North Coast, Sonoma County, Lake County
Information En äkta stilren Cabernet Sauvignon där frukten kommer från vingårdar i Sonoma County och Lake County i Kalifornien. Vinet är veganskt och vingården använder inga bekämpningsmedel.
Karaktär Generöst, smakrikt och kraftigt vin med en tydlig Cabernet Sauvignon karaktär som ger toner av svarta vinbär, plommon, mörk choklad, örter, kaffe och en lätt vaniljton från fatlagringen.
Vinifiering Druvorna plockas för hand när de har nått optimal mognad och avstjälkas innan de pressas mjukt för att en stor del hela bär ska fermenteras i musten och ge en fräschör till vinet. Fermenteringen sker i temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål och man använder endast naturlig jäst.
Lagring Vinet har lagrats under 12 månader på lättrostade amerikanska ekfat.
Passar till till hamburgaren, köttbiten eller ett grillat vegetariskt alternativ eller för att avnjutas på egen hand. Med sin smakrika frukt passar vinet vid många tillfällen.