Rött vin

La Bigotta 2017

Braida di Giacomo Bologna

logotyp för braida
Pris
nr 7711301 750 ml

Ursprung Italien, Piemonte, Barbera d'Asti

Sortiment Beställningssortiment

Druvor Barbera 100%

Vinmakare Giuseppe Bologna

Alk. halt 15.5%   

Information 1982 experimenterade Giacomo ”Braida” Bologna med att lagra Barbera på ekfat. Han valde druvor från branta sluttningar (Bricco) som hade optimal mognad och därefter fick vinet lagras på nya franska ekfat. Än idag räknas Braidas Bricco della Bigotta till en av de bästa Barbera-vinerna från Piemonte.

Karaktär Nyanserad doft med inslag av mogna körsbär, läder, örter och fat. Smaken är rik, fyllig med en stram tanninstruktur och lång eftersmak. 

Vinifiering Jäsning och maceration sker på ståltank.

Lagring Vinet har lagrats på nya franska ekfat i 12 månader.

Passar till Mustiga kötträtter eller svamprisotto