Ursprung Italien, Montepulciano d'Abbruzzo
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Montepulciano
Vinmakare Francesco Cirelli
Alk. halt 13%
Jordmån Lera och kalksten
Information Druvorna till Collina Biologica kommer ifrån vingårdar belägna på en kulle i närheten av Gran Sasso d’Italia i Abruzzo som är det högsta bergsmassivet i Apenninerna. I området råder medelhavsklimat med höga tempraturer under sommaren och med en bra varition mellan dag och natt. Vindarna från Adriatiska havet har också stor inverkan på druvorna vilket ger vinerna en hög halt av sälta. Vingårdarna har varit ekologiskt certifierade sedan start och de arbetar så lite som möjligt i jordarna för att bibehålla dess struktur och bördighet.
Karaktär Medelfylligt vin med med mjuka tanniner och hög syra. Smaken är fruktig och syrlig med inslag av syrliga körsbär, plommon, grillad citron och örter.
Vinifiering Med så lite inverkan av mänskliga och tekniska angrepp är målet att få en så bra balans som möjligt mellan syra, terroirens uttryck, druvsorten och drickbarheten i alla viner. Druvorna krossas försiktigt och jäser sedan i rostfria ståltankar med inhemsk jäst. Druvskalen sänks varsamt ner i juicen för att förhindra extration av för kraftiga tanniner. De röda vinerna macereras aldrig mer än en vecka.
Lagring 4 månader i rostfria ståltankar
Passar till Servera till krämiga pastarätter, rökta korvar, pizza, smakrika ostar eller vegetariskt.