Ursprung Italien, Abruzzo
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Trebbiano
Alk. halt 11%
Jordmån Lera och kalksten
Information Druvorna till vinet kommer ifrån en 2 hektar stor vingård som drivs enligt biodynamiska principer i Abruzzo. I området råder medelhavsklimat med höga tempraturer under sommaren och med en bra varition mellan dag och natt. Vindarna från Adriatiska havet har också stor inverkan på druvorna vilket ger vinerna en hög halt av sälta. Vingårdarna har varit ekologiskt certifierade sedan start och de arbetar så lite som möjligt i jordarna för att bibehålla dess struktur och bördighet
Karaktär Orange vin med delikata aromer av citron, hö, vilda blommor, päron och nektarin. Vinet har en frisk syra, en nötig touch och en viss tanninstruktur.
Vinifiering Med så lite inverkan av mänskliga och tekniska angrepp är målet att få en så bra balans som möjligt mellan syra, terroirens uttryck, druvsorten och drickbarheten i alla viner. Druvorna skördas för hand, separeras från stjälkar och macereras sedan tillsammans med skalen i rostfritt stål i ungefär en månad. Denna process ger vinet dess oranga färg samt tanninstruktur. Vinet jäser sedan med inhemsk jäst. Vinet är ofiltrerat och har en låg svavelhalt.
Lagring På rostfria ståltankar
Passar till Servera till rätter av grönsaker, fisk och lättare kött.