Ursprung Frankrike, Provence
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Caladoc, Cinsault, Grenache
Alk. halt 12.5%
Jordmån Varierad jordmån med främst kalksten.
Information Chateau de l’Escarelle’s vingård har ett perfekt läge uppe på de gröna kullarna i Provence där vingården blomstrar i en vacker skyddad grön miljö på 1000 hektar. Vinrankorna växer ur kalksten, på terrasser på en höjd upp till 500 meter, som harmoniskt följer formen av Escarelles kullar. Denna variation i höjd bidrar till terroirens speciella karaktär, vilket möjliggör vinifiering av mycket uttrycksfulla viner och därigenom definierar Escarelles unika och sofistikerade signatur. Vinproducenten Yann Pineau åtagit sig att bevara och utveckla potentialen i den spektakulära naturområdet och har genomfört olika projekt, till exempel omvandling av hela gården till ekologiskt jordbruk. De har redan HEV-certifiering (High Environmental Value).
Karaktär Klar ljusrosa färg. Frisk och välbalanserad. Toner av sommarfrukter, jordgubbar och vit persika.
Vinifiering Traditionell vinifiering. Druvklasarna avstjälkas och får en kort maceration med skalet innan pressning. Vinet får sedan jäsa i temperaturkontrollerade tankar.
Servering Servera helst vid 10-12 °C.
Passar till Servera som aperitif eller till plockmat av ost och chark. Passar även till fisk, skaldjur och ljusa kötträtter samt till asiatiska rätter med lite kryddhetta.