Ursprung Frankrike, Pacherenc-Vic-Bilh
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Petit Courbu, Petit Manseng
Vinmakare Alain Brumont och Antoine Veiry
Alk. halt 14%
Jordmån Lera och kalksten
Information Druvorna kommer ifrån ett urval av 45 år gamla vinstockar från vingården Bouscassé. Vinet är en blandning av de lokala druvsorterna Petit Courbu (dominant) och Petit Manseng. Samtliga viner från Alan Brumont har en markerad och balanserad syra vilket ger dem energi och lång lagringspotential.
Karaktär Doften är öppen och inbjudande med aromer av citron, lime, mandel, stenar samt en subtil blommighet. Smaken är frisk och balanserad med en fin syra som ger liv och struktur, vilket gör det både njutbart nu och lovande för lagring
Vinifiering Druvorna skördas för hand under den första halvan av oktober och genomgår en traditionell vinifiering med temperaturkontrollerad jäsning vid 16–18°C. Lång pressning, från 3 till 5 timmar i hela klasar.
Lagring Vinet har lagrats 12 månader på sin jästfällning i ståltankar.
Passar till Fisk och skaldjur. En härlig risotto samt hårdastar.