Vin är en historia skriven av naturen!

På toppen av kullen i hjärtat av lilla byn Gambellara, har familjen Vignato brukat sin mark i generationer. Här vid foten av Monti Lessini är vägarna vita och dammiga av kalk och livet går sin gilla gång i långsam takt. Bara 500 meter från familjens vineri ligger vulkanen Monte San Marco som format hela området och präglat både livet och vinodlingen.

Området Veneto som kanske är världens otrendigaste område har på senare år fått ett uppsving genom den lilla appellationen Gambellara DOC som gjort sig känt som ett epicentrum för naturliga viner.

Davide Vignato är född och uppvuxen här och kärleken till platsen och familjen går före allting annat. Han lever nära naturen och är uppfostrad i vingården av sin pappa och farfar. När Davide tog över produktionen var det en självklarhet att buteljera med certifikat och fortsätta odla naturligt. -Jag vill att områdets själ och den unika vulkaniska mineraliteten lyser igenom i mina viner, något som bara naturen kan ge säger han. Han brukar sina 14 hektar vackert belägna vingårdar med varsam hand och tar ödmjukt tillvara på allt som hans förfäder lagt grunden till.

Druvan som trivs bäst här är Garganega så den upptar mesta delen av produktionen men även druvorna Durella, Glera Chardonnay och Merlot får plats.

-Människan är alltid hjärtat i ett företag. Människor som jobbar hårt för at förverkliga sina drömmar. /Davide Vignato

Läs mer om Davide Vignato på davidevignato.it och följ dem gärna!