Val de Loir- bortglömd pärla!
Det var aldrig tänkt att Pascal Janvier skulle bli vinmakare utan började sin karriär som köttmästare. Men plötsligt när Pascal var i 30-års åldern kom han till insikt att han vill lära sig allt om vinodling och vinmakning. Målet blev att återuppliva denna lilla appellationen Jasnières vid Val de Loir. Floden Loir är en bi-flod till den mer kända Loire-floden och Jasnières är det nordligaste och kallaste området i centrala Loiredalen. En gång i tiden ansågs Jasnières och Coteaux du Loir tillhöra några av de bästa områdena i Loire men med tiden föll traditionen i glömska. Pascal försöker nu tillsammans med sin fru Dominique att visa omvärlden vilken potential området har.
Paret Janvier förfogar över ca 9 hektar och de gör det mesta av jobbet helt själva. Jordmånen består av en blandning av lera, kalksten, sand och flita. Förutom Chenin Blanc odlar man också den röda inhemska druvsorten Pineau d’Aunis som man återfinner i vinet Cuvée de Rosier.