Ursprung Italien, Lazio
Sortiment Restaurangsortiment
Druvor Bellone
Vinmakare Paolo Tiefenthaler
Alk. halt 14%
Jordmån Varierad jordmån mestadels sand.
Information Anthium Bellone kommer från mer än 60 år gamla oympade vinrankor. Vinet är gjort på druvan Bellone. En druva som var omnämnd redan av Plinius den Äldre, berömd romersk författare som avled vid Pompejis utbrott år 79 e kr. Druvan är gyllengul vid mognad, med ganska tjockt skal som ger vinet mineraltoner, bra syra och struktur.
Karaktär Doft av tropisk frukt så som mango och papaya. Smak av äpplen, citroner och lite kryddighet med markerad syra.
Vinifiering Druvorna skördades i slutet på September. Vinet urlakas med druvskalen för att få mer smak och aromer. Efter en försiktig pressning får vinet spontanjäsas med tillsatt inhemsk jäst i 10-12 dagar i temperaturkontrollerade tankar vid 18-20°C.
Passar till Rekommenderas till pastarätter med fisk och skaldjur och smårätter som bruschetta med mozzarella och basilika, frästa räkor i vitlök och chilli samt Aranchini (parmesan- och risottobollar) fyllda med svamp.